1.Oltchim 18p
2."U" JOLIDON 15p
3.Tomis 13p
4.Bucuresti 13p
5.Braila 11p
6.Galati 8p
7.Baia Mare 8p
8.Zalau 8p
9.Brasov 6p
10.Roman 6p
SCURT ISTORIC

          Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a fost fondata in anul 1968, alaturi de alte sectii ale vestitului club clujean. De la anul infiintarii pana in anul 1996, formatia de handbal feminin a evoluat in al doilea esalon valoric al tarii, fiind o pepiniera pentru alte echipe din zona care au evoluat in prima liga, ca cele din Zalau, Baia Mare sau Targu Mures. La Universitatea au evoluat in principal tinere jucatoare, care, pe langa handbalul de performanta erau si studente la diferite facultati ale universitatilor din Cluj-Napoca.

          Anul 1996 a produs o schimbare majora la club o data cu promovarea in Liga Nationala. Sub bagheta antrenorului Dinu Cojocaru, „U” Cluj a inceput sa devina un nume important in handbalul feminin romanesc. Dintre handbalistele de atunci care mai sunt si acum in handbalul de inalt nivel le mentionam pe Carmen Amariei Lungu si Cristina Dogaru Cucuian, doua jucatoare de renume mondial.

          In 1998 „studentele” au obtinut cea mai mare performanta de pana atunci, clasarea pe locul 3 in Liga Nationala si participarea in Cupa EHF. Dupa plecarea lui Cojocaru a urmat la carma echipei antrenorul Liviu Jurca, care a dus formatia clujeana in cupele europene, cu participari in Challenge Cup in sezoanele 2002-2003 si 2003-2004, lansand de asemenea handbaliste de valoare: Ionica Munteanu, Mihaela Ani Senocico, Alina Ariton, Oana Chirila, Georgeta Vartic.

          Odata cu sezonul 2005-2006 la carma „studentelor” a venit Gheorghe Covaciu. Alaturi de el au mai sosit la echipa unele handbaliste care au contribuit dupa un an la atingerea celor mai mari performante ale echipei. Egalarea locului trei inregistrat in anul 1998 si finala Challenge Cup, pierduta din pacate. In acest sezon, dupa un start mai poticnit, “studentele” si-au revenit in optimile de finala a Cupei Cupelor cand acestea au eliminat pe formatia sarba Naisa Nis, echipa care le intrecuse in sezonul precedent in cursa pentru Challenge Cup. In sferturile de finala handbalistele de la “U” Jolidon au intalnit echipa Podravka Koprivnica, formatie care a castigat in trecut Champions League.

Haide „U” !!!
"U" Jolidon Cluj - HCM Buzau

Duminica 9 ianuarie ora 11.00
Sala Sporturilor "Horia Demian"
Cluj Napoca
Powered by Mediatix Group - ©2006


Sport